Снимка pixabayКолкото по-енергично върви човек, толкова по-голяма е вероятността да доживее

...
Снимка pixabayКолкото по-енергично върви човек, толкова по-голяма е вероятността да доживее
Коментари Харесай

Японски учени откриха каква е причината някои хора да живеят до дълбока старост, а други не

Снимка pixabay

Колкото по-енергично върви човек, толкоз по-голяма е вероятността да доживее до 80-ата си годишнина. Този извод направиха японски учени, които проведоха дългосрочно проучване, почнало още през 1997 година Те изследвали скоростта, с която се движат в всекидневието си група японци на възраст сред 60 и 80 година Оказало се, че колкото повече остаряват, хората от тестовата група стартират да се движат в всекидневието си с 5 до 10% по-бързо. 

 

Ако човек на 70-годишна възраст е запазил енергичната си походка и извървява около 1,5 метра в секунда, то шанса му да доживее до 80 година е съвсем 100%. Който обаче се движи по-бавно (ако извървява не повече от половин метър в секунда), вероятността да доживее дълбоки старини е едвам 15 - 35 %. При това възможностите за дългоденствие при дамите е по-висок от този при мъжете.

" Темпото на вървене в всекидневието е доста добър индикатор, по който може да се предвижда продължителността на живота при всеки съответен човек ", заключи шефът на японския Национален център по геронтология Хиденори Арая. 

Не от дълго време стана ясно, че генетиката има минимално въздействие върху продължителността на живота, едвам към 23-26%, защото съществуват голям брой други фактори, като да вземем за пример хранителен режим, обучение, екология, нещастни случаи и инфекциозни болести.

Превод " Петел "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР